wtorek, 28 lutego 2017

Bliny z jabłkiem i cynamonem

Bezglutenowe, bo na mące ryżowej. Aby do końca nie być na bakier z dietą z razowej mąki
ryżowej, ale można zrobić na każdej innej.

Skład na 1 porcję:
1 jajko,
3 czubate łyżki mąki ryżowej (jak dla dzieci to z białej bo razowa ma gorzki posmak)
trochę mleka do rozrzedzania ciasta
1 jabłko starte na grubych oczkach.
szczypta soli
cynamon.
cukier puder lub pisaki cukrowe do zdobienia ciastek

Przygotowanie:
Utrzepać jajko dodać, mąkę, sól, jabłko i trochę mleka w razie potrzeby jak ciasto bedzie za gęste.

Smażyć małe placuszki na złoty kolor. Na koniec posypać cynamonem i cukrem pudrem.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz