W pierwotnej wersji była bardzo rygorystyczna, teraz oglądając internet stwierdzam, że jest bardziej zróżnicowana. Wersja, którą próbowałam przez pierwsze 2 dni jadło się tylko zupę, na trzeci był jakiś owoc, potem warzywo, więc nie było lekko.
Teraz spróbuję raz jeszcze:
Składniki:
- 1-1,5 kg kapusty
- 6 pomidorów
- 2 zielone papryki
- 3 duże cebule
- 1 mały seler
- 3 litry wody
- kostka rosołowa
- 2 listki laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
- łyżeczka kminku
- łyżeczka majeranku
Przygotowanie:
- kapustę poszatkować, seler pokroić w drobne paski, wrzucić do garnka, dodać przyprawy, kostkę bulionową, zalać wodą i gotować bez przykrycia na średnim ogniu ok. 15 minut
- z papryki usunąć nasiona, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w piórka
- warzywa dodać do gotującej się kapusty i potrzymać na małym ogniu jeszcze ok. 15 minut
- pomidory delikatnie naciąć, przelać wrzątkiem, obrać i pokroić w kostkę – dodać na końcu i gotować 5 min.
Dzień 1: owoce (np. arbuz, pomarańcze, jabłka, pomarańcze, bez bananów)
Dzień 2: warzywa zielone bez strączkowych
Dzień 3: warzywa i owoce – bez tych kalorycznych typu banany i ziemniaki
Dzień 4: 4 banany,
Dzień 5: około 30 dag gotowanego/upieczonego chudego mięsa lub ryby + 6 pomidorów,
Dzień 6: około 30 dag gotowanego/upieczonego chudego mięsa lub ryby + warzywa, najlepiej zielone
Dzień 7: brązowy ryż/kasza, warzywa, 2 soki owocowe i warzywne (bez dodatku cukru). No ale to już niedziela, więc dzień wieprza i znam siebie...
![]() |
| Smaczna kolorowa zupa. |


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz