Skoro jednak mam się odchudzać, a w zamrażarce 0,5 kg morszczuka z glazurą?
To niestety, należy rybkę lekko rozmrozić.
W szczególności pozbyć się grubej warstwy lodu, którą kupujemy w cenie ryby, tzw. glazurę.
Najlepiej nadaje się do tego suszarka do włosów.
Szybko i ryba nie rozłazi się.
Potrzebujemy:
Rybę - jak kostki to 2 szt. na głowę, bo się kurczą.
1 cytrynę
nać piertuszki i koperku
sól, pieprz do smaku
folia aluminiowa do zawijania lub naczynie żaroodporne
opcjonalnie masło i czosnek
![]() |
| Na szczęście moja kostka nie była mocno oblodzona |
![]() |
| Ponieważ nie mam obecnie naczynia żaroodpornego każdą kostkę włożyłam do osobnego "sreberka" |
![]() |
| Dodatek niezbędny. Sok z cytryny i troszeczkę skórki z cytryny pociętej na paseczki. Należy pamiętać, aby cytrynę dokładnie wcześniej umyć, z uwagi na opryski. |
![]() |
| Dla tych co lubią czosnek, a dla tych co nie mają wysokiego cholesterolu wiórek masełka. |
![]() |
| Do każdej rybki 1-2 gałązki koperku. |
![]() |
| Wszystko nakładamy |
![]() |
| i zawijamy sreberka. wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 min. Jak są duże kawałki ryby to do 30 min. |
![]() |
| Przepisowo powinno się zielsko przed podaniem ściągnąć. |








Brak komentarzy:
Prześlij komentarz