Sałatkę można zrobić bez dodatku oliwy, zaoszczędzimy jakieś 200 kcal na całości. Ponieważ w oleju rozpuszczają się witaminy A, D, E, K warto nie rezygnować do końca z tłuszczy. Jeżeli jednak będziemy jeść sałatkę w połączeniu z mięsem, spokojnie możemy sobie ten dodatek odpuścić. :)
Składniki:
4 buraczki, upieczone lub ugotowane w łupinie.
1 niewielka cebula
![]() |
| To jabłko jest za duże, wystarczy 1/2 |
2 łyżki oleju (o neutralnym smaku)
1/2 łyżeczki cukru (koniecznie)
sok ze świeżej cytryny
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Warzywa i jabłko obieramy ze skórki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, resztę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy przyprawy, mieszamy i gotowe.
Prawda, że proste?


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz